Toolbar
Architectuur

2012

2 items

Dubbele gevels bij kantoorgebouwen - ontwikkelen van een ontwerptool

Het onderwerp kadert binnen de cel Performance Based Architectural Design. Het benaderen van een gebouw vertrekkende van de te verwachten prestaties vraagt van de ontwerper een uitgebreide kennis van verschillende domeinen zodat van een integraal ontwerp kan gesproken worden. Er wordt onder andere onderzocht wanneer de toepassing van dubbele gevels relevant is voor een ontwerp.

ADSL Transformation

Projectweek: transformatie van een gebouw naar een sculptuur en van een sculptuur naar iets architecturaal.   Het cola-flesje werd als een ready-made in de ruimte geplaatst en werd omwille van het slechte contrast met de vloer geregeld omver gestoten. Het flesje werd zo als bel geconcipieerd van de sculptuur.

2011

1 item

Cultuurcampus Hoboken

De Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten is gelegen op de hoek van de Oudestraat 41 en de Notelaarstraat 2 – 10 te Hoboken. Het complex bestaat uit een hoofdgebouw, een bijbouw in prefab, een onafhankelijk gelegen turnzaal en vier speelplaatsen of binnenkoeren. Het hoofdgebouw bestaat uit een gelijkvloers met 2 verdiepingen van gelijke oppervlakte. Het gebouw is, op een vochtprobleem in de kelders en een verouderd sanitair na, in relatief goede staat. De turnzaal wordt enkel gebruikt door een locale turnvereniging. Naast een renovatie dient op deze locatie een uitbreiding gerealiseerd te worden om de studierichtingen muziek- en woordkunst en drama in onder te brengen. In de visietekst worden de wensen als volgt samengevat: toekomstgericht, gericht op een breder maatschappelijk gebeuren, aandacht voor de uitstraling naar de buurt toe, sober (subtiele klasse) en efficiënt.

2010

4 items

Masterplan - site Diamant (Antwerpen)

De opgave kadert in eerste instantie binnen de vraag naar nieuwe architecturaal-stedenbouwkundige mogelijkheden van een verbrede zorg uitgeschreven door de Vlaams Bouwmeester.

Utopie?

Een model voor een bouwblok ontwikkeld tijdens het onderzoek naar de maximaal mogelijke invulling van een bouwblok gelegen naast het Centraal station van Antwerpen en de Diamantwijk.

Modellen Stedenbouw

Een stedenbouwkundig model ontwikkeld tijdens het onderzoek naar de maximaal mogelijke invulling van een bouwblok gelegen naast het Centraal station van Antwerpen en de Diamantwijk.

Stedelijk ontmoetingscentrum

Er zijn 2 quasi identieke gebouwen opgegeven waarvan één vervangen dient te worden door een nieuw te ontwerpen gebouw. Een stedelijk ontmoetingscentrum in de buurt van een belangrijke verkeersas te Borgerhout. De omliggende bebouwing bestaat voornamelijk uit huizen en enkele handelszaken.

2009

3 items

De perceptuele ruimte

De opdracht bestond eruit een gebouw te ontwerpen bestaande uit 5 ruimten. Deze ruimten hebben geen specifieke functie, maar moeten elk een eigen sfeer uitstralen. Dit zowel optisch, als akoestisch, als naar aanvoelen. Daarbij mag er enkel gebruik gemaakt worden van één type baksteen, hout (lork), leisteen en glas (niet-structureel).

Licht en Architectuur

Doel: het onderzoeken van lichttoetreding in een ruimtelijk model.

Wonen in het bouwblok: 4 woningen

In het hart van een bouwblok te Antwerpen Noord ontstaat een nieuw woonblok. Vier nieuwe woningen en een ontsloten binnengebied moeten er voor zorgen dat jonge gezinnen de weg naar de stad terugvinden. Het project combineert de voordelen van de stad, waar alles binnen handbereik is, met de voordelen van het platteland, waar je kan genieten van de rustige omgeving en het groen.

2008

3 items

Markthal (naar de ideeën van Louis Kahn)

Na een analyse van een werk van Louis Kahn kregen we de opdracht om een markthal te ontwerpen naar zijn ideeën. De locatie voor de markthal is een deel van Park Spoor Noord te Antwerpen. En is gelegen aan een druk en belangrijk kruispunt ten noorde van Antwerpen.

Pinguïnpaviljoen + conciërgewoning (Zoo Antwerpen)

Dit paviljoen in de Zoo van Antwerpen bevat een accomodatie voor (Humboldt-)pinguïns. Met onder andere een slaap/broedruimte, een zwemvijver, een bereidingskamer voor eten en een ehbo-unit. Er is verder ook een kleine conciërgewoning in ondergebracht, een pick-nick ruimte, een deels overdekte wachtruimte voor groepen en een sanitair blok.

Didactisch werkstuk: horizontaal vs verticaal

2007

2 items

Ontvangstpaviljoen Middelheimpark

Een ontvangstpaviljoen voor een tijdelijke tentoonstelling in het Middelheimpark te Antwerpen.

Foto's voor het vak Kleur & Licht

Deze foto's zijn gemaakt voor het vak Kleur&Licht. De foto's stellen elk een thema voor.