Toolbar
Timeline

2012

6 items

Determineer.be V2

Determineer.be is een eigen initiatief en werd gemaakt vanuit de interesse voor het determineren van allerhande organismen. Deze interesse werd/wordt gevoed door de Jeugdbond voor Natuur en Milieu (JNM) vzw. Een jeugdbeweging voor jongeren van 7 tot 26 jaar die geboeid zijn door de natuur en het leefmilieu.

Determineer.be tracht zoveel mogelijk kwalitatieve en diverse determinatiesleutels en zoekkaarten te centraliseren in een overzichtelijke website. Bezoekers kunnen zelf inhoud toevoegen en reeds aangeboden inhoud quoteren zodat uiteindelijk enkel de beste werken te raadplegen zijn. Alle tabellen, kaarten en sleutels blijven eigendom van hun auteurs.

Organiseren Zomercongres

Van 25 t.e.m. 29 juli 2012 ging een 4-daags congres door met als thema: "water, door zoete en brakke tijden", waarvoor ik hoofdverantwoordelijke was. 17 sprekers, 11 excursies, een debat, beheerswerken, tal van randactiviteiten, 2 fuiven en 250 deelnemers waren het resultaat van een jaar lang zwoegen.

Dubbele gevels bij kantoorgebouwen - ontwikkelen van een ontwerptool

Het onderwerp kadert binnen de cel Performance Based Architectural Design. Het benaderen van een gebouw vertrekkende van de te verwachten prestaties vraagt van de ontwerper een uitgebreide kennis van verschillende domeinen zodat van een integraal ontwerp kan gesproken worden. Er wordt onder andere onderzocht wanneer de toepassing van dubbele gevels relevant is voor een ontwerp.

ADSL Transformation

Projectweek: transformatie van een gebouw naar een sculptuur en van een sculptuur naar iets architecturaal.   Het cola-flesje werd als een ready-made in de ruimte geplaatst en werd omwille van het slechte contrast met de vloer geregeld omver gestoten. Het flesje werd zo als bel geconcipieerd van de sculptuur.

Start werken Bondssec

Sinds 26 april 2012 ben ik verantwoordelijk voor de renovatiewerken aan het bondssecretariaat van JNM vzw te Gent.

Congreswebsite JNM

Website voor het zomercongres van JNM vzw.

2011

8 items

Ladybeetles.eu

Een website voor het Europese lieveheersbeestjesproject dat ik in 2011 opstartte.

JNM Ideemuur

Een website waar gebruikers projecten op kunnen posten om zodoende geïnteresseerden te laten aansluiten bij het project en info/updates/bestanden/... met deze groep te kunnen delen.

Strobalen woning

Ik ging helpen bij de bouw van een strobalen huis in Burdinne.

Startdagwebsite JNM

De startdagwebsite van JNM, een kleine site met integratie van google maps.

Cultuurcampus Hoboken

De Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten is gelegen op de hoek van de Oudestraat 41 en de Notelaarstraat 2 – 10 te Hoboken. Het complex bestaat uit een hoofdgebouw, een bijbouw in prefab, een onafhankelijk gelegen turnzaal en vier speelplaatsen of binnenkoeren. Het hoofdgebouw bestaat uit een gelijkvloers met 2 verdiepingen van gelijke oppervlakte. Het gebouw is, op een vochtprobleem in de kelders en een verouderd sanitair na, in relatief goede staat. De turnzaal wordt enkel gebruikt door een locale turnvereniging. Naast een renovatie dient op deze locatie een uitbreiding gerealiseerd te worden om de studierichtingen muziek- en woordkunst en drama in onder te brengen. In de visietekst worden de wensen als volgt samengevat: toekomstgericht, gericht op een breder maatschappelijk gebeuren, aandacht voor de uitstraling naar de buurt toe, sober (subtiele klasse) en efficiënt.

Lieveheersbeestjes van de Benelux

De lieveheersbeestjes vormen een gemakkelijk te herkennen familie (Coccinellidae) van kevertjes. In de Benelux komen een 60-tal soorten voor. Omdat de bestaande tabellen te verouderd waren en niet meer voldeden vond ik de tijd gekomen om een nieuwe versie de wereld in te sturen.

NP Kanaalregio-Bos van Aa

Zelfportret

2010

1 item

Masterplan - site Diamant (Antwerpen)

De opgave kadert in eerste instantie binnen de vraag naar nieuwe architecturaal-stedenbouwkundige mogelijkheden van een verbrede zorg uitgeschreven door de Vlaams Bouwmeester.

Architecture - EPB - Webdesign